Pojdi v svet

V ŽIVO: Mladi smo v akciji - 2.del

Preberite si njihovo poročilo:

Dne 7. 7. 2015 smo se zbudili okoli 8. ure v Hostelu Tivoli. Odpravili smo se proti pivovarni Union, kjer smo imeli voden ogled po tamkajšnjem muzeju, videli pa smo tudi del proizvodnje piva in Multisole. Po ogledu muzeja smo se odpravili do pivnice Union, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu smo se odpravili na vlak do Ribnice, nato pa smo šli v tabor Ribno, kjer smo si postavili šotore in nato spoznavali taborniške šege in navade. Dan smo zaključili v Saloonu ob petju taborniških pesmi.

Dne 8. 7. 2015 smo se zbudili okoli osme ure. Po tem smo odšli v adrenalinski park, kjer smo neizmerno uživali, a nam je toča malo prekrižala načrte. Po največjem nalivu smo se odpravili na Bled na pico, nato pa smo se odpravili še na slavno blejsko kremšnito in nato proti taboru. Zvečer smo se v Saloonu igrali slovenske taborniške igre. Dan se je za nas zaključil okoli polnoči.

Dne 9. 7. 2015 smo se zbudili šele ob pol desetih. Po zajtrku smo začeli pripravljati stvari za golažijado, nabrali smo drva, postavili ognjišče itd. Ko nam je ogenj zagorel smo začeli pripravljati golaž. Po okoli treh urah smo končno lahko pojedli naše odlične golaže, ki so bili Belgijcem neizmerno všeč. Ta dan nismo odšli v Saloon, ampak smo si zakurili svoj ogenj in svoj dan zaključili tam.

Dne 10. 7. 2015 smo se z Belgijci odpravili na "hajk" oz. bivakiranje v triglavski narodni park. Vstali smo zgodaj zjutraj, okrog pol sedme ure zjutraj, na hitro pojedli zajtrk in se odpravili na pot do Bleda, kjer nas je pobral avtobus in nas peljal do vzpenjače na Vogel. Po kratki vožnji navkreber z gondolo, smo prispeli do koče na Voglu, kjer smo se razporedili v skupine, kot smo jih določili na začetku izmenjave. Cilj pohoda je bila koča na triglavskih Sedmerih jezerih, vmesna postaja pa dom na Komni. Naš pohod smo začeli odhajajoč po skupinah na določen časovni interval. Pot nas je vodila po pašnikih, gorskih grebenih in prelazih. Po približno šestih urah hoje smo prispeli do doma na Komni, kjer smo si samo na hitro odpočili, potem pa smo krenili proti Sedmerim jezerom. Pot se je vzpenjala po skalnatem pobočju strmo v hrib. Ko se je že začelo mračiti, smo v daljavi zagledali kočo na Sedmerih jezerih. Po obilni večerji nas je pot vodila še samo v nadstropje više, v toplo posteljo, po kateri smo vsi hrepeneli. Za nas se je dan takrat končal ob 22. uri.

Dne 11. 7. 2015 smo vstali precej zgodaj, saj smo morali do 8. ure že zapustiti spalne prostore. Po več kot odličnem zajtrku smo se odpravili na pot v dolino, mimo jezer in nazaj v gozd. Hodili smo po strmem terenu navzdol, polnem kamenja in po dobri uri in pol prispeli do Črnega jezera, kjer smo si malo odpočili in se pripravili na zelo strm spust v dolino. Po kratki hoji smo prispeli do nekakšne čistine, ko pa smo prišli bliže, smo videli steno, ki se strmo spušča, in pogled po celotni dolini do bohinjskega jezera. Sestopali smo previdno in počasi, saj je bila na nekaterih mestih pot zelo ozka. Po dveh urah smo prispeli do koče pri Savici, od koder smo se peš odpravili v gozdno šolo, kjer smo prespali. Po kosilu smo se odšli kopat v bohinjsko jezero. Hladna voda v jezeru in potem tudi topel tuš sta nam dobro dela. Dan se je kasneje končal ob tabornem ognju in zvokih kitare nekje ob polnoči.

Danes, 12. 7. 2015, se je v gozdni šoli ob bohinjskem jezeru za nas začel nov dan. Zjutraj po zajtrku smo se odpravili na bližnjo plažo s kanuji, kjer smo se kopali in sončili. Po tem smo se odpravili nazaj do tabora, in se odpravili v mesto s kanuji ali pa s kolesom. V mestu smo si na hitro ogledali znamenitosti in spomenik ter se nekajkrat slikali, nato pa je bil čas za odhod nazaj v tabor. Po kosilu smo pobrali svoje stvari in se odpravili na avtobus do Bleda, po tem pa peš nazaj v tabor. Zvečer smo še posedeli ob tabornem ognju in pospravljali stvari, saj je bila to naša zadnja noč v Ribnem pred odhodom v Benetke.