Aktualno

ZIMSKA IDILA TABORNIKOV IZ PESJA OB BOHINJSKEM JEZERU

Taborniki rodu Lilijski grič Pesje smo se v petek 31. januarja odpravili na zimovanje v Triglavski narodni park. Pričakala nas je neokrnjena narava in obilica sveže zapadlega snega.Ker smo zimovali tik ob Bohinjskem jezeru je bila tema zimovanja »Jezerska pošast«.

Prvi dan smo  taborniki izkoristili za nočno raziskovanje okolice. Mlajši taborniki so se lotili iskanja zaklada, starejši pa so poskušali upihniti svečo nasprotni ekipi in se prebiti do njihovega štaba po metru in pol snega. Večer smo zaključili z ogledom tematske risanke o jezerski pošasti, ki so jo pripravili naši vodniki.

Zbudili smo se v še bolj zasneženo jutro in se odpravili na jutranjo telovadbo. Po odličnem zajtrku so otroci pridobivali znanje različnih taborniških veščin. Mlajši taborniki so v sklopu veščine novinar  posneli oddajo »Taborniških 24 ur«, starejši pa so se učili kako se orientirati v naravi s pomočjo topografskega znanja. Popoldne smo se podili po dežju, in uživali v neomejeni količini snega. Vrhunec dneva je bil vsekakor krst, saj nas je obiskala jezerska pošast po imenu Zrinka in krstila čisto vsakega izmed nas. Za prestanje krsta smo morali preplezati zahtevno progo, da smo lahko sploh prišli do pošasti.

V nedeljo nas je čakalo preverjanje znanja taborniških veščin. Ker smo bili cel vikend pridni, smo pridobili veliko znanja in z lahkoto pridobili veščine.  Mlajši taborniki so ponovili kako s pomočjo rutice pomagati ponesrečencu, ki si zlomi kost v sklopu prve pomoči. Starejši pa so raziskovali CŠOD, kjer smo bivali in opravljali naloge, ki so bile podane v moorse abecedi. Med drugim so morali prešteti koliko rešilnih jopičev za kanu je v shrambi ter streljati z lokom v strelišču. Medvedki in čebelice so si za spomin sami izdelali jezersko pošast iz nogavic. Zimovanje smo zaključili s podelitvijo pošastnih obeskov za rutice, ter razdelili čokoladna jajca, ki jih je zvalila naša jezerska pošast.

Ob vračanju domov pa se nam niti malo ni sanjalo, da nas v Velenju čakata še 2 prosta dneva pouka in hladna voda.

pk

Jezerska pošast iz Bohinjskega jezera nam je pošteno zagodla na krstu Jezerska pošast iz Bohinjskega jezera nam je pošteno zagodla na krstu