Aktualno

ZAČETEK PRIPRAVE NOVE MLADINSKE STRATEGIJE

Letos se bo iztekel prvi Lokalni program razvoja delovanja mladih v Sloveniji, ki se je v Mestni občini Velenje izvajal od leta 2010. Mladi so vsako leto lahko preko javnega razpisa dobili denar za financiranje ali sofinanciranje aktivnosti s področij izobraževanja, sociale, varstva okolja, kulture, športa in aktivnega državljanstva, stanovanjska politika mladih pa se še ni povsem izoblikovala. Na voljo so vsako leto imeli 35 tisoč evrov, ki so se med drugim porabili za razvoj infrastrukture, pridobivanje neformalnih znanj, izkušenj in kompetenc, večjo ponudbo kulturnih, zabavnih in športnih vsebin. Da bi imeli natančen pregled nad učinki strategije, pa bodo  izvedli raziskavo delovanja mladih v MOV v obdobju izvajanja Lokalnega programa razvoja delovanja mladih 2010 - 2015.

Pretekli vikend se je 14 predstavnikov devetih velenjskih mladinskih organizacij in Komisije za mladinska vprašanja posvetovalo o področjih, ki jih bo nova strategija zajemala, in načinih zbiranja predlogov mladih. Predsednica Mladinskega sveta Velenje Barbara Kelher obljublja, da se bodo vse organizacije zavzemale za vključevanje organizirane in neorganizirane mladine v pripravo strategije. »Zato bomo izvajali srečanja in posvetovanja z mladimi, tudi v okviru formalnega izobraževanja. Prav vse pa vabimo, da z idejami in predlogi kadarkoli pridejo v Mladinski center na Efenkovi 61/a, v eMCe plac v Rdeči dvorani ali v RMC Kunigunda v Gaudeamusu.« 

Nov program razvoja delovanja mladih je potrebno pripraviti do jeseni, zato se bo zbiranje predlogov in oblikovanje strategije začelo takoj. Ne odlašajte in se aktivirajte! Strategija za mlade tudi vam omogoča, da si sami izboljšate kakovost bivanja in ustvarjanja v Velenju!