Aktualno

Velenjski deskar Tim Kevin Ravnajk 8. na zimskih olimprijskih igrah v Sochiju

Mladi slovenski deskar, VelenjčanTim-Kevin Ravnjak je včeraj osvojil odlično osmo mesto v snežnem žlebu. Spektakularen finale je dobil Švicar Iouri Podladtchikov, Američan Shaun White brez medalje.

Vir: siol.net Vir: siol.net

Sedemnajstletni Velenjčan Ravnjak je že v kvalifikacijah nastopil dobro, z oceno 76,50 točke je osvojil peto mesto v svoji skupini ter si zagotovil mesto v polfinalu. V njem je bil šesti in se prebil v finale najboljše dvanajsterice. V finalu se je po snežnem žlebu spustil prvi, za prvi nastop pa prejel oceno 72,25 točke. V drugem je pri izvajanju trika v zgornjem delu padel.

"Uspelo je. Poklopilo se je vse, kar sem želel narediti. Razmere so bile še težje, kot v kvalifikacijah. Res sem vesel, sploh ne morem govoriti," je navdušeno razlagal mladi Ravnjak in dodal: "Že da sem prišel v finale je neverjetno. Sploh ne morem verjeti!"
"Ne vem, če sem kaj bolje naredil kot v kvalifikacijah. Polfinalna vožnja je bila bolj čista, brez malih napakic. Mislim, da so me dobro nagradili tudi sodniki. Cilj je ne samo izpolnjen, ampak še nadgrajen. Pričakoval sem uvrstitev v polfinale. To je bil moj cilj, zastavil pa sem si sanjski cilj - finale,"je povedal Velenjčan, nekdanji mladinski svetovni prvak iz Sierre Nevade. Sicer je Ravnjak na lanskem MSP v tej disciplini osvojil srebro, v Valmalencu 2011 pa je bil v snežnem parku prav tako drugi. Tik pod vrhom je končal tudi olimpijske igre mladih v Kuethaiju leta 2012.

"Definitivno sem na tako veliki tekmi dobil ogromno izkušenj. To je življenjska izkušnja, ne samo glede bordanja. Je dobra življenjska popotnica za naprej," je bil zadovoljen Ravnjak, ki ga v Sočiju spremljala tudi starša. "Naredil sem ju ponosne. Ko zaključim to dogodivščino, se pripravim na naslednje olimpijske igre," je zaključil Ravnjak, ki je nase opozoril na tekmi svetovnega pokala, ko je bil letos v Ruki sedmi.

VIR: siol.net

Foto: Javier Sorano/AFP Foto: Javier Sorano/AFP