Aktualno

Velenje dobilo novo županjo

Velenje je v nedeljo za teden dni postalo najbolj pikasto mesto na svetu z najbolj iskreno, nagajivo, prijazno in iznajdljivo županjo na svetu!

Četudi so nas obiskali zlobni pirati, ki so hoteli Pikin festival spremeniti v Piratski festival, jim to ni uspelo. Razbijanje stekla, kraja avtomobilov, laganje in še marsikaj nesramnega so premagali dobra volja, poštenost, dve kitki in nešteto pikic na obrazu.

Pika Nogavička, njen oče gusar, Ficko, Alfred, Anica, Tomaž in prijazni gusarji so se po letu dni potovanj po Tihomorskih otokih spet vrnili v Velenje.

vir: Pikin festival

Pikin festival je iz enodnevnega dogodka zrasel v sedemdnevni festival, ki ga obišče več kot sto tisoč obiskovalcev, od tega kar 130 organiziranih skupin iz vrtcev in šol iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine.

Osnovni namen festivala je šolam in vrtcem ponuditi dodatne aktivnosti in izkušnje, ki jih v šoli ali vrtcu ne morejo doživeti, so sporočili iz Festivala Velenje.

Na osrednjem prizorišču ob Velenjskem jezeru bo tudi letos zaživel pisan svet ustvarjalnih delavnic za otroke. Več kot 80 delavnic bo razdeljenih na dva tematska sklopa. V Pikini mestni hiši bodo otroci ob jubileju festivala ustvarjali na temo praznovanja, v velikem šotoru pa bodo na voljo naravoslovne delavnice.

vir: http://www.siol.net/scena/druzabna_kronika/2014/09/v_velenju_se_pricenja_25_pikin_festival.aspx