Aktualno

V Velenju mladost praznovali na Mladosti

Po smejalnem uvodu na stand up večeru je Šaleški študentski klub pripravil ekskluzivni dogodek, ki je brez dvoma naznanil 24. Dneve mladih in kulture – vsemajsko praznovanje mladosti in kulture z izobraževanjem in zabavo. 

V sodelovanju z rap zvezdnikom 6pack Čukurjem so v soboto, 10. maja, zaprli Rudarsko cesto in nanjo postaviliskate park. Ideja je bila prirediti skate contest za stare borce in mlade naslednike, na katerem bi ponovno, kot leta 1999 na velenjskem bazenu, nastopili 6pack Čukur in thrash metal legende Kaoz. Ti so se leta 2009 razšli, a so se posebej za to priložnost ponovno združili, en komad pa je z njimi odrepal tudi Čukur. Čukurju se je pridružil tudiDalaj Eegol, ki je skupaj z Boštjanom zarepal legendarni Burek. Kot da ekskluzive s tem že ne bi bilo dovolj, so namesto odra uporabili streho popularne okrepčevalnice Mladost, ki je nahranila vse skaterske generacije in preživela marsikateri bend.

Na cesti, ki so jo, tako kot mnoge stavbe in nabrežje Pake v času praznovanja jugoslovanskega dneva mladosti zgradili udarniško, se je zbralo ogromno starih in mladih skaterjev iz raznih krajev, metalcev, navdušenih, da se bodo spet lahko razmetavati s Kaoz, nekaj znanih obrazov, občinarjev, predvsem pa mladih in radovednežev, ki se niso mogli načuditi uspešnosti in atraktivnosti dogodka.

Prihodnji vikend se najstarejši študentski festival v samostojni Sloveniji nadaljuje z okroglo mizo o prekernem delu, Kulturno pečico, športnimi igrami, Rock kabarejem in koncertom ZircuS in Srečna mladina.