Aktualno

V Velenje prihaja nekdanji vodja oddelka pri Applu!

V prostorih velenjske podjetniške skupnosti Štart Up Velenje se obeta vroč dogodek, ki bo to mesto za dva dni postavil v središče slovenskega podjetniškega ustvarjanja. V goste namreč prihaja George Deriso, predstojnik katedre za podjetništvo na univerzi Kolorado, ki domuje v Boulderju in je ena najboljših ameriških univerz na področju podjetništva. Deriso je uveljavljeni mentor na številnih ameriških podjetniških šolah, z dvema desetletjema izkušenj v gospodarstvu, kjer je med drugim delal tudi kot vodja oddelka v Applu. V Slovenijo prihaja na pobudo Ustvarjalnika, podjetniškega peskovnika, v katerem mladi razvijajo svoje prve podjetniške projekte. V okviru svojega obiska pa se bo posebej posvetil delu z mladimi (bodočimi) podjetniki.

Velenjska delavnica z Derisom se bo odvijala 12. in 13. junija, obsegala pa bo najbolj inovativne metode razvijanja in uresničevanja podjetniških idej ter učenja prodornega javnega nastopanja in argumentiranja pred (potencialnimi) investitorji. Udeleženci bodo po korakih spoznavali vse faze oblikovanja poslovne ideje, urili pa se bodo v veščinah, ki jim bodo koristile tudi na drugih področjih življenja. V poseben izziv jim bo iztočnica, ki so jo za to priložnost zastavili organizatorji. Eva Klepec iz Štart Up skupnosti Velenje pravi, »da bo vikend z Derisom posvečen predstavljanju norih in po svoje neuresničljivih poslovnih idej. Kupci ali potencialni investitorji sprašujejo težka, včasih provokativna vprašanja. Zato se nam zdi pomembno, da se mladi, ki se podajajo na podjetniško pot, naučijo dobro predstavljati in zagovarjati svojo idejo. «

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima podjetniški način razmišljanja in dela. Organizatorji vabijo nanjo tako dijake kot mlade podjetnike, ki imajo za sabo že nekaj bolj in manj uspešnih podjetniških korakov.

Prijave za podjetniško delavnico so odprte na www.skills-dealer.eventbrite.com, in sicer do zapolnitve prostih mest, udeležba pa je brezplačna.