Aktualno

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu

V organizaciji Mladinskega sveta Slovenije je v času med 27. 2. in 2. 3. 2014 potekalo Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu v Mladinskem centru Brežice.

Usposabljanje je zajemalo pomen mladinskega dela, vlogo trenerja v mladinskem delu, principe neformalnega izobraževanja, podpiranje učenja, načrtovanje izobraževalnih dogodkov in procesov, metode dela v neformalnem izobraževanju, pripravo in izvedbo izobraževalnih dogodkov in procesov, odnos s skupino in posameznikom ter rast trenerja.

Celotno usposabljanje je potekalo zelo intenzivno po izvirnih interaktivnih metodah učenja in simulaciji primera. Naša skupina je dobila nalogo organizirati mednarodni dogodek, na katerega so bili vabljeni skavti iz tujine. Potrebno jim je bilo predstaviti pomen mladinskega dela v članskih organizacijah MSS. Hkrati je bilo usposabljanje priložnost za spoznavanje in povezovanje z bodočimi trenerji ostalih mladinskih organizacij. Vodje usposabljanja, Nina Milenković Kikelj, Franci Bačar, Tadeja Mesojedec in Sandra Smiljanič, so opravili izjemno delo. Pridružila se nam je tudi predsednica MSS Tea Jarc in sodelovala ob podelitvi diplom.

Vir: Nova generacija

Vir: MSS