Aktualno

Uspešni plavalci plavalnega kluba Velenje

Delfinčki uspešni na evropskem prvenstvu

Konec preteklega tedna je v Loanu, mestu blizu Sanrema ob Ligiurski obali potekalo odprto evropsko prvenstvo za osebe z Downovim sindromom. Udeležili so se ga velenjski Delfinčki Tjaša Lenko, Urban Goltnik in Alen Šošter. Takšnega tekmovanja so se slovenski plavalci udeležili prvič. Vsi trije so dobro prestali krst velikega tekmovanja. V svojih tekmovalnih skupinah so se uvrstili med najboljše in prejeli medalje. Alen Šošter je osvojil prvo mesto na 50 m prosto in drugo mesto na 25 m in 200 m prosto. Tjaša Lenko in Urban Goltnik sta osvojila tretja mesta na 25 m delfin in 50 m delfin oziroma 50 m prosto in 50 m prsno. Na prvenstvu so bili najuspešnejši plavalci iz Italije, Velike Britanije in Francije. Poleg evropskih držav so tekmovali tudi plavalci iz Avstralije, Brazilije, Južne Afrike in Mehike. Doseženi rezultati na evropskem prvenstvu so pokazali, da bomo morali v Sloveniji še veliko postoriti na področju športa invalidov. Šport je zanje pomembna dejavnost, ki služi k boljšemu zdravstvenemu stanju, socializaciji in psihofizičnemu razvoju.

V Celju 10 medalj in klubski rekord

V soboto, 14. 11. 2015, je Plavalni klub Neptun organiziral 30. mednarodni plavalni miting za »Pokal mesta Celja«. Za večino starejših plavalcev, je bilo to tekmovanje prvi pravi pokazatelj trenutne pripravljenosti. Konkurenca v Celju je bila namreč precejšnja, saj je nastopilo 286 plavalcev in plavalk iz Slovenije in Hrvaške.

Najbolj sta se izkazala Miha Sušec in Kaja Breznik. Kaja Breznik je v kategoriji članic osvojila tri druga mesta na 100 m mešano in 100 m prosto ter 50 m prosto in eno tretje mesto na 50 m hrbtno. Miha Sušec je v kategoriji kadetov osvojil dve drugi mesti na 100 m mešano in 200 m hrbtno ter eno tretje mesto na 50 m hrbtno. Med dobitnike medalj sta se v kategoriji članov oz. članic uvrstila še Ana Unterlehner, ki je osvojila prvo mesto na 400 m mešano in Kristjan Meža, ki je osvojil drugo mesto na 50 m prosto. Jaša Gradišek pa si je med kadeti na 800 m prosto priplaval tretje mesto in pri tem z rezultatom 8:54,23 izdatno izboljšal lasten klubski rekord za dečke