Aktualno

TABORNIŠKA ČAJANKA RODU LILIJSKI GRIČ PESJE

V petek 24.1. je v domu krajanov v Pesju potekala taborniška čajanka rodu Lilijski grič iz Pesja.

Na čajanki se je dogajalo »na veliko«. Nastopajoči so pridno vadili in ogrevali glasilke že dober teden ali dva pred samo prireditvijo in zatorej je vse skupaj izpadlo naravnost odlično.

Voditeljski par (Tjaša in Tim) nas je povedel skozi dogajanje preteklega leta, v ta namen so bili pripravljeni odlični multimedijski predstavitveni materiali, ki so navdušili polno dvorano. Navdušili pa so tudi vsi nastopajoči, ki so se predstavili vsem gledalcem. A vse skupaj se je stopnjevalo vse do trenutka na katerega so čakali mnogi izmed zbranih v dvorani. Na svečano prisego in podelitev taborniških rutic. Pripravniki so tako končno postali čisto pravi taborniki, drugi pa so končno prešli v višjo vejo in dobili novo barvo rutice. Za nekatere malo starejše pa je napočil trenutek ko je bilo dovolj skrivanja za oranžno barvo in so si nadeli težko (ne)pričakovano vijolično rutico. Po končanem uradnem delu je sledil še sejem taborniške opreme in skupno druženje ter sladkanje s kroglicami, ki smo jih naredili sami.

V rodu Lilijski grič Pesje se zelo zavedamo pomena dobrega taborniškega programa in dobrega sodelovanja s starši. Zato smo izjemno veseli odlične obiskanosti tega dogodka in se že veselimo naslednjih skupnih druženj in novih taborniških izzivov.

SiNi