Aktualno

Taborniki skupaj s starši uživali v sončni soboti

Toplo jesensko soboto so taborniki rodu Lilijski grič Pesje izkoristili za organizacijo že šestega tradicionalnega Taborniškega družinskega dneva, ki je potekal na njihovem tabornem prostoru na Lilijskem griču. Letos se ga je udeležilo rekordno število družin, ki so iskale zabavne kontrolne točke po Pesju in okolici, se sladkale z odličnim kostanjem in domačim moštom, pokazale svoje taborniške spretnosti in kar je najpomembneje, uživale v naravi in dobri družbi, ter preživele čudovit dan.

Najprej so se morale družine prijaviti in si izbrati ime skupine. Nekateri so bili pri izbiri imena zelo kreativni. Sledil je zbor, ter dvig zastave, ob kateri smo zapeli taborniško himno. Po uvodnem delu so se družine odpravile na start orientiringa in se lotile vrisovanja kontrolnih točk v prazno karto. Ostali, ki so morali na start še malo počakati, pa so si lahko krajšali čas na delavnici, kjer so ustvarjali iz naravnega materiala ali pa so se zamotili z igranjem raznih iger. Na orientiringu so se družine morale spopasti z raznimi nalogami, ki so jih čakale na kontrolnih točkah. Na njih so si morali napolniti usta s čim več penicami, prevajati besede iz Morsejeve abecede, se umetniško izražati, prenašati fižolčke in polniti vedra z vodo iz jezera.

Po zaključku orientiringa je sledilo še zasluženo kosilo, peka kostanja, ter sladkanje s pečenimi bananami s čokolado. Seveda nismo pozabili tudi razglasiti rezultatov ter podeliti prenosni pokal, ki ga je prejela družina z imenom ZAMUDNIKI.

Po zaključku akcije je organizator Nermin Jukan povedal: »Letošnji TDD je v precejšnji meri uspel. To je bil moj prvi pravi taborniški projekt, skupaj s soorganizatorko Elo Watzak nama je uspelo. Pozitivno presenečena sva bila glede rekordne udeležbe, kar je za naju dokazilo, da sva delala v pravi smeri. Super je videti nasmejane družine, ki so se z veseljem udeležile naše akcije. Zaradi njih se trudimo, da je družinski dan vsako leto boljši.«