Aktualno

Taborniki se že pripravljajo na poletno izmenjavo z Belgijci

Na deževno soboto, so se vodniki rodu Lilijski grič Pesje dobili, v njihovem taborniškem prostoru v Lukovi vili, kjer so imeli prvi pripravljalni sestanek za taborniško izmenjavo v sklopu projekta Erasmus +, ki jo bodo izvedli skupaj z Belgijskimi taborniki med 4. in 20. julijem.

Polni pričakovanj so si najprej osvežili spomin iz lanskoletnega Jamboree-ja, ki je potekal v Črni Gori. Nato pa so se poglobili v izdelavo logotipa ter slogana za njihovo taborniško izmenjavo, ki bosta krasila majice vseh udeležencev izmenjave. Nastali so sami odlični predlogi, zato udeleženci niso mogli najti najboljšega. Odločili so se, da zmagovalni logotip ter slogan izberejo na naslednjem pripravljalnem sestanku. Sledilo je reševanje konfliktov, ki se lahko zgodijo tekom taborniške izmenjave. Udeležencem so bile podane različne situacije katere so morali preko igre prikazati ter pokazati kako bi lahko omenjen problem rešili. Eden izmed namenov izmenjave je tudi, da taborniki iz Pesja Belgijskim tabornikom predstavijo Slovenijo. Zato so se odločili, da jih bodo naučili najbolj zanimive slovenske in velenjske besede, jih naučiti skuhati najbolj poznane slovenske jedi, ter jim pokazali kakšne taborniške igre se igrajo taborniki v Sloveniji. Za konec so imeli še tečaj prve pomoči v obliki zabavnega kviza, v katerem je zmagal eden izmed najmlajših vodnikov.

Po zaključku prvega pripravljalnega sestanka je vodnik Nermin Jukan povedal: »Sestanek je bil zelo pester, saj smo ga izvajali tako, da smo bili vsi maksimalno vključeni in aktivni. Stvari, o katerih smo govorili, so bile zelo pomembne za dobro pripravo na izmenjavo, debate pa zelo produktivne. Najbolj všeč mi je bilo to, da kljub temu, da je program okvirno že sestavljen, ga lahko še vedno spreminjamo in prirejamo. Nikoli še nisem bil na kakšni izmenjavi, zato nimam visokih pričakovanj. Želim si le, da bi se vsi skupaj noro zabavali in utrdili prijateljske vezi, tako z Belgijci kot med seboj.«

Foto: Rok Srša