Aktualno

Taborniki obdani z duhci

Na mrzli petek, so se taborniki rodu Lilijski grič Pesje ter rodu Topli Vrelec Topolšica odpravili na jesenovanje, ki je potekalo v Završah. Jesenovanje je dvodnevno čarovniško rajanje, ki popestri počitnice, otroci pa se na rajanju že pripravljajo na prihajajočo noč čarovnic. Letošnje jesenovanje je minilo v znamenju duhcev. Tekom vikenda so se otroci iz Pesja in Topolšice zabavali po čarovniško, sklenili nova prijateljstva in doživeli prave dogodivščine.

Na delavnicah so si taborniki morali izdelati klobuke, maske ter ogrinjala, katere so shranili na varno za večerno modno pisto. Sledil je nočni orientiring, na katerem so si morali izmisliti pesem o duhcih, predstaviti svoj ples duhcev, našteti katere živali ima ob sebi čarovnica, ter znati dobro prestrašiti. Za čudovit zaključek večera je poskrbela modna revija, na kateri so se predstavili posamezni vodi na duhovit in nenavaden način.

Prebudili so se v hladno in megleno jutro, vendar jih to ni ustavilo, da nebi stekli na jutranjo telovadbo.  Odšli so še do makete gradu, kasneje pa so odhiteli na delavnice, na katerih so izdelovali svečnike iz gline, strašila iz koruze, pošasti ter kuhali marmelado pri Čarovnici Tini. Najmlajši član na jesenovanju je za spletno stran Mladi za Veleje povedal: »rad sem tabornik, saj vedno izvem kaj novega, poleg tega pa nam vodniki zmeraj pripravijo zabavne aktivnosti na katerih uživamo s prijatelji. Rad pomagam čarovnici pri kuhanju marmelade in uživam v sladkanju z njo«.

Besedilo in fotografija: Rok Srša