Aktualno

Rastimo skupaj

VABILO NA REGIJSKI DOGODEK MLADINSKEGA SEKTORJA

Pozdravljeni!

Na pobudo Urada Republike Slovenije za mladino in v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mrežo MaMa in Zavodom Movit


VAS VABIMO
NA REGIJSKI DOGODEK MLADINSKEGA SEKTORJA SAVINJSKE REGIJE,
KI BO POTEKAL V PETEK, 2. 10. 2015 OD 10. URE DALJE V DVORANI GAUDEAMUS
(TRG MLADOSTI 7, 3320 VELENJE).

Dogodek je namenjen Vam, ki delate z mladimi in za mlade, da jasno in glasno spregovorite o vsem, kar se dogaja v vašem lokalnem okolju, o aktivnostih in premislekih, ki vas navdušujejo in težavah, s katerimi se soočate. Z željo, da smo slišani, Vas vabimo, da skupaj ustvarimo ta dogodek in dokažemo, da na mladih svet stoji.

Namen dogodka je dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks. Pridružili se nam bodo tudi politični odločevalci, s katerimi bomo v strukturirani razpravi spregovorili o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih.

V okviru projekta Rastimo skupaj bomo 2. 10. 2015 v Velenju pripravili regijski dogodek na tematiko brezposelnosti mladih, ki je v naši regiji res visoka. Tematike so bomo dotaknili iz vidika brezposelnih in možnostih zaposlovanja v gospodarstvu in turizmu v naši regiji.

Na dogodku pričakujemo 50 udeležencev tako mladih kot predstavnikov različnih mladinskih organizacij, predstavnike vseh občin v regiji ter povabljene goste (ministrica za izobraževanje, znanost in šport; ministrica za delo, družino in socialne zadeve; predstavnik ZZRS OE Velenje). Prav tako pa bo v sklopu dogodka potekala predstavitev primerov dobrih praks z lokalnega okolja.

Spremljevalna aktivnost skozi ves dan bo mladinska tržnica, ki predstavlja prostor za mreženje in odkrivanje novih ali obnavljanje starih poznanstev - KK? TK! - info tržica (več v prilogi). Ob zaključku formalnega dela ste vabljeni na prigrizek in k udeležbi na KK? TK! - žuru ob pričetku novega šolskega leta.

Postanite del dogodka in odprite vrata novim priložnostim. Svojo udeležbo potrdite preko spletnega obrazca na TUKAJ najkasneje do 25. 9. 2015. Za vse dodatne informacije glede regijskega dogodka Rastimo skupaj smo dosegljivi na barbara.kelher@msv.si ali 040 307 929.

RASTIMO SKUPAJ!

Barbara Kelher, regijski koordinator