Aktualno

Portal Urbane točke: Velenje prijavljen na natečaj Vse = Mogoče

Kot ste verjetno lahko že opazili v objavah na spletu je v pripravi spletni portal Urbane točke: Velenje, ki bo registriranim uporabnikom omogočal, da na mapi mesta označijo in napišejo kaj in kje v Velenju jih moti in kako bi to lahko popravili oz. izboljšali. Prav tako bodo lahko uporabniki podali svoje mnenje o določeni zadevi, jo pohvali ali pograjali ter priporočili kakšno zanimivost.

Ker si želimo, da bo portal čimprej zaživel smo se odločili, da projekt prijavimo na nagradni natečaj VSE = MOGOČE in si tako zagotovimo dodatna finančna sredstva. Ker je natečaj zasnovan na principu "všečkov" vas prosimo, da kliknete na spodnjo povezavo in oddate vaš glas ter nam tako pomagate, da lahko ponovno naredimo nekaj dobrega za Velenje in njegove prebivalce.

Za povezavo do projekta na VSE = MOGOČE klikni TUKAJ.

Več o portalu in njegovi idejni zasnovi si lahko preberete tukaj:

Razvoj učinkovitega orodja za nekonvencionalno politično participacijo posameznikov v lokalnem okolju - Urbane točke: Velenje - spletni portal in mobilna aplikacija - je bil v zadnjem letu in pol velik izziv Mladinskega sveta Velenje.

Z orodjem Urbane točke: Velenje, želimo z pobudami občanov vplivati na odločitve lokalnih odločevalcev. Registrirani uporabniki lahko preko orodja dajejo konstruktivne predloge o ureditvi konkretnih lokalnih problemov, ob tem pa izpostavijo dobro urejene lokalne urbane točke - pohvale, zanimivosti in osebna priporočila.

 

Projekt

Urbane točke: Velenje je del EU projekta Mladinskega sveta Velenje: MLADI ZA VELEJE - PREMIKAMO MEJE.

Projekt MLADI ZA VELEJE - PREMIKAMO MEJE delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.

Hvala za podporo!