Aktualno

PASTI UPORABE SPLETA MED MLADOSTNIKI

IPAK Inštitut v sklopu projekta Stičišče nevladnih organizacij savinjske regije in Zveza prijateljev mladine Velenje organizirata  dne 21.1.2015, v vili Mojca, Velenje Cesta Borisa Kraigherja 5, Velenje ob 16.00 okroglo mizo:

»PASTI UPORABE SPLETA MED MLADOSTNIKI«

Digitalna doba in množična uporaba spleta ima tako dobre kot slabe strani – na eni strani so mnoge informacije na dosegu enega klika, na drugi strani pa se je komunikacija in vzpostavljanje odnosov prestavilo v neosebno bloganje, chatanje, objavljanje selfijev, lajkanje in pridobivanje spletnih »prijateljev«. Mladostniki so tista ranljiva skupina, katera odrašča v tej dobi in katera je najbolj vpeti v pozitivne kakor tudi negativne lastnosti te dobe. Vsebina okrogle mize se bo osredotočila predvsem na:

Pasti uporabe socialnih spletnih omrežij med mladostniki.

  • ·         Ranljiva skupina znotraj mladostnikov: mlada dekleta - soočanje s pritiski medijev in splošnih družbenih trendov na področju samopodobe
  • ·         Kako prepoznati in kako preventivno delovati znotraj teh plasti kot starš, kot učitelj, kot družinski član - z namenom obvarovati mladostnika.
  • ·         Razprava ter ideje udeležencev okrogle mize za nadaljnje smernice na kurativnem in preventivnem delu znotraj tega področja.