Aktualno

Park16: Zmelkoow, Čagaboys, Replika

Ob zaključku šolskega leta in začetku dijaškega festivala Park s5 dogaja, ki je v Velenju že tradicionalna popotnica v dolge počitnice, v Letnem kinu ob Škalskem jezeru napovedujemo dobrodošlico večmesečnemu poletnemu uživanju v vrhunski glasbeni družbi.

Zmelkoow so že stari mački slovenske scene. Znani so po svojih nenavadnih besedilih, ki segajo od popolnoma odštekanih do naravnost morbidnih. Svoje ime sestavljajo Goga Sedmak, Žare Pavletič, Aleš Koščak, Anuša Podgornik, Eva B. in Aleksandra Čermelj zapisali že leta 1994 s hitom Čau sonček! z albuma Kdo se je zbral?, širša slovenska javnost pa jih je spoznala leta 1999 z uspešnico Bit z albuma Dej, nosorog, pazi kam stopaš! V preteklem desetletju in pol pa so tudi druge njihove pesmi, med njimi Sergio, Gravitacija in Klub ljudi z resnimi problemi, že malodane ponarodele.

ČagaBoys je novo nastala šaleška skupina desetih postavnih fantov, ki jih poleg želje in okusa po dobri glasbi druži tudi ogromno skupnih interesov. Žanrsko je njihova glasba zelo razsežna – preigravajo vse od yugo/pop/balkan/zabavne pa do narodno zabavne glasbe. »Vse za dober žur,« pravijo fantje, ki se s svojo energijo in pristopom želijo čim bolje udejstvovati na današnji glasbeni sceni. Vedno pa obljubljajo dobro Čago!

Replika, mlad in nadobuden rock cover band izza velenjskih odrov, katerega začetki segajo že v leto 2010, bo poskrbel za ogrevanje Letnega kina. Ustanovila sta ga brata Jan in Anže kolar, po uspešnem kitarskem duetu – k igranju sta povabila bobnarja Tilna Šlogarja in kitarista Žigo Ringa. Tekom šestletnega razvoja skupine, v času katerega so rokerji koncertirali v Velenju, Celju, Ljubljani, Kranju, Mariboru in drugod, se je sestava skupine mešala, s prihodom sveže bivšega Nermina Jukana, v katerega čevlje na koncertu premierno stopa Igor Krstulović, kitarista Amadeja Šupergerja in tudi mlade klaviaturistke Vite Hofinger. 

Žur zagotovljen! Predprodajna cena vstopnice znaša 7 € (vstopnice dostopne v klubu eMCe plac, vseh trafikah 3DVA in www.olaii.com), na dan koncerta 10 €.

Vljudno vabljeni.

Tukaj je povezava do facebook dogodka.