Aktualno

NAJBOLJŠE NOVICE SVETA - IŠČEMO PROSTOVOLJCE!

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. Globalni milenijski cilji bodo državljanom, ki so kot davkoplačevalci ali donatorji posredno vpleteni v razvojno sodelovanje, predstavljeni skozi časopisne članke. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija. 

NAJBOLJŠE (POZITIVNE) NOVICE SVETA - The World's Best News BOMO DELILI TUDI V Mestni občini Velenje.

Najboljše novice sveta bomo delili po različnih lokacijah v Velenju v petek, 11. septembra med 7:30 in 10:00. Poleg časopisa bomo delili še simboličen zajtrk - lonček Kefirja Mlekarne Planika.

Koordinacijo projekta je v Velenju prevzel Mc Velenje. Za izvedbo le-tega (delitev brezplačnih izvodov časopisa in slovenskega zajtrka) potrebujemo tudi VAŠO POMOČ! IŠČEMO 10 PROSTOVOLJCEV RAZLIČNIH STAROSTI.

Če imaš čas in bi želel/a skupaj z nami med Velenjčane ponesti dobre in pozitivne novice iz sveta si vabljen/a, da se nam pridružiš.

Pošlji e-mail do 31. avgusta na: barbara.kelher@gmail.com.