Aktualno

Mladi in predstavniki MO Velenje se bodo pomerili v igri "Župan, ne jezi se!"

V petek, 27. maja 2016, ob 12. uri se bodo na velenjski promenadi med seboj pomerili mladi Velenjčani in predstavniki MO Velenje (župan, direktor občinske uprave, podžupanja, vodja Urada za družbene dejavnosti in sodelavka zadolžena za področje mladih), v vsem znani družabni igri Človek ne jezi se. Igralno površino bodo zasedle »naravne« figure štirih ekip (predstavniki MO Velenje, mladinski delavci, člani mladinskih organizacij in dijaki Šolskega centra Velenje), ki se bodo pomerile v znanju o mladinski politiki, Velenju in ugankah. Igro smo poimenovali »Župan, ne jezi se!«

Župan, ne jezi se! je strukturiran dialog med odločevalci v MO Velenje in mladimi na mladinskem področju skozi igro. Dogodek je del EU tedna mladih, dveletnega projekta ERASMUS + »MLADI ZA VELEJE«. Odvil se bo v sklopu aktivnosti ob 50 letnici Gimnazije Velenje.

Udeležba ključnih odločevalcev v MO Velenje in mladih, z namenom vzpostavitve strukturiranega dialoga na teme iz področja mladinskega dela in poznavanja MO Velenje, na inovativen način - skozi igro. Igra izhaja iz ene bolj priljubljenih družabnih iger »Človek, ne jezi se!«, ki jo bomo prestavili na večjo igralno površino, s figurami v naravni velikosti. Z metanjem kocke bo posamezna ekipa določila področje vprašanja in v primeru pravilnega odgovora se bo premaknila po polju vse do cilja. 

Povezava do dogodka na facebook strani.

Na spodnji fotografiji lahko vidite del podlage za igro Župan, ne jezi se.