Aktualno

Magnifico in ZAA

20. 5. ob 21.00 na Letnem kinu

Spet se približujejo tisti topli dnevi, ko je ob večerih čas za druženje, dobro glasbo in neprespane noči. Čas, ko Letni kino ob Škalskem jezeru odpre svoja vrata. Da bo otvoritev pompozna, kot se za največje koncertno prizorišče v Velenju spodobi, bo na velikem odru zapel zmagoslavni balkanski kameleon, kavboj in šansonjer Magnifico. Magnifico, ki pravi: »Hir aj kam«, obljublja neponovljiv žur, ki ga tudi Silvija ne bo zapustila. Namesto Tivolija, pa bomo do jutranjih ur plesali v Letnem kinu, da se bo zatreslo Škalsko jezero. »Giv mi moni« in priskrbi si mega vstopnico za nepozabno zabavo. Dobro ogrevanje bo poskrbljeno s strani srbske skupine ZAA, ki je lansko leto močno navduševala na 18. Festivalu mladih k
ultur-Kunigunda, za letos pa pripravlja bombo odrske energije, ki vas ne more pustiti ravnodušnih. Pevka zasedbe ZAA bo svojo opevanje in uverturo v koncert opravila kar na Evrovizijskem odru, kot predstavnica Srbije. 

Balkanski pevec MAGNIFICO katerega glasba se zgleduje po jugoslovanski Schlager glasbeni sceni je začinjena z edinstveno mešanico latina, reaggea, surf in balkana. Magnifico se po izredno uspešnem albumu z glasbo za film in nadaljevanko Montevideo (»Bog te video«), na sceno vrača z najbolj romantičnim šlagerjem lanskega leta: hitom Tivoli. Ustvarja že od leta 1993, ko je izdal svoj prvi album Od srca do srca (1993), Gdo je čefur (1996), Sexy boy (1999), Export/Import (2004) in Magnification (2010), zdaj pa ga čaka predstavitev že težko pričakovanega albuma. Magnifico s svojim gracioznim talentom navdušuje vse generacije, s svojo specifično pojavo pa navdušuje tako Slovenijo kot Balkan. 
Več na: http://www.magnifico.si/biography/

Srbska reggae-ska crossover skupina ZAA velja za enega izmed najbolj zanimivih produktov nekdanje Jugoslavije v novejši zgodovini. Že od svojega nastanka 2008. leta nizajo koncert na koncert – uveljavili so se kot svojevrstna koncertna atrakcija zaradi svojih originalnih ter energičnih nastopov, ki jih odlikujejo poskočni plesni ritmi ter dobra mera spretne improvizacije. Na svojih treh studijskih ploščah (Zaa (2010), Good Things (2011), What About (2014)), izmed katerih je vsaka požela izvrstne ocene s strani kritikov, se bend ne boji vreči v katerokoli izmed smeri neba. Od skaja do duba, od postpunka do variacij jazza. Ponašajo se s svojo unikatnostjo, ki razgiba tako poslušalčeva ušesa kot srce. Samo v lanskem letu so nanizali veliko število koncertov po celotni regiji in nastopali na festivalih kot so EXIT, ARSENAL FEST, LOVE FEST, KONCERT GODINE. 
Več na: http://zaa.rs/

Vstopnice po ceni 15 € so na voljo na prodajnih mestih Olaii in TIC Velenje, ter 10 € za člane Šaleškega študentskega kluba na njegovih uradnih urah v klubu eMCe plac.