Aktualno

Lokalna mladinska politika na Finskem

Podpredsednica MSV, Barbara Kelher, se je udeležila študijskega obiska na Finskem. Tja se je preko nacionalne agencije mladi v akciji - MOVIT, iz Slovenije odpravilo 10 predstavnikov iz različnih občin.

V prvem delovnem dnevu jih je čakalo spoznavanje lokalne mladinske politike v glavnem mestu Finske, Helsinkih. Najprej so jih sprejeli na mestnem Uradu za mladino, kjer so jim predstavili svoje delovanje in projekte. Sledil je ogled Youth Activity Center Happi, kjer je Barbarino zanimanje požel zid z zbranimi prispevki mladih iz lokalnega časopisa. Skupina si je ogledala še Pihlajamaki Youth Park, kjer je največje zanimanje požel ogromen skate-bike park in 8 javnih zidov za grafitiranje. Tik pred zaključkom prvega dne so si ogledali še Squat Makakiki.

Drugi dan jih je čakala vožnja do mesta Turku, kjer je po kosilu sledilo srečanje z lokalnimi mladinskimi predstavniki v Vimma Art & Activity Center for Youth. Predstavili so jim lokalno mladinsko strategijo, regionalno mladinsko mobilnostno shemo in mladinsko delo na socialnih omrežjih. Naslednji dan si je skupina ogledala mednarodni medgeneracijski center Together Association v mestu Varissuo.

Tik pred odhodom si je skupina še ogledala ogromen otroški park Kupitta v mestu Turku.