Aktualno

Lepote Slovenije

Pri Cewe začenjajo z novim nagradnim foto natečajem, kjer se vse vrti okoli lepot naše države. Tako vam ne bo potrebno potovati na drugo stran sveta in navduševati žirijo s prelepo eksotiko, temveč bo dovolj že fotografija lepe pokrajine z bližnjega hriba, utrinek iz domačega mesta ali portret z bližnje kmetije.

Vsakdo, ki se prijavi na spletni strani foto natečaja, lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki se nanašajo na temo natečaja in so bile narejene v Sloveniji.

Žirija bo vrednotila naslednje kriterije:

kakovost fotografije – ostrino, osvetlitev, kompozicijo itd.,
tematiko fotografije – vsebino fotografije in njeno skladnost s temo foto natečaja ter
izvirnost – kreativnost in interpretacijo teme.

Kdo tokrat sestavlja njihovo žirijo? Poleg dveh znanih obrazov zaposlenih iz CEWE-ja jim tokrat pomagata še g. Jure Kravanja, ki je zadnji dve leti član Umetniškega sveta pri Fotografski zvezi Slovenije, ter g. Dejan Žagar, izjemno nadarjen poklicni fotograf, ki navdušuje širom Slovenije s svojimi poročnimi in portretnimi fotografijami.

In kaj bo prejelo 10 nagrajencev foto natečaja? Prva nagrada je fotoaparat nemškega podjetja Leica. Podjetje, ki ga ni potrebno posebej predstavljati, saj je že od svojih začetkov v letu 1913 sinonim za najbolj kakovostne kompaktne fotoaparate in številni fotografi svetovnega formata so zablesteli prav zaradi izjemne optike, ki jo Leica še danes izdeluje v večini ročno.

Druga nagrada je vikend paket za dve osebi v Rimskih termah, ki ležijo v Rimskih Toplicah, enem najlepših krajev v Sloveniji. Tu z roko v roki stopata bogata tradicija in sodobne turistične storitve. Prinašajo vam oddih od vsakdanjika, polnega nenehnega hitenja nekam naprej. Vračajo vas k bistvenemu: pomirjujoči naravi, zdravju, dobremu počutju in sprostitvi. V okolju Rimskih term se boste v čudovitem okolju z edinstveno zdravilno vodo za nekaj časa vrnili v pravi rimski raj.

Tretja nagrada vam prinaša kupon v vrednosti 100 €, s katerim lahko preko strani www.cewe.si naročite izdelke v vrednosti 100 €.

Mesto 4-10 pa vam prinaša dvoletno naročnino na slovensko revijo Digitalna Kamera.

Natečaj bomo zaključili zadnjega v septembru.

PRIJAVI SE NA TEJ POVEZAVI.