Aktualno

KOLEDA vabi na dan odprtih vrat

Šaleško folklorno društvo Koleda iz Velenja že 44 let predstavlja slovensko ljudsko izročilo doma in po svetu. V tujini so gostovali več kot 60-krat, prepotovali Evropo, bili v ZDA in na Tajvanu. Uveljavili so se kot kvalitetna in uspešna skupina in se predstavili na vseh večjih evropskih folklornih festivalih. So dobitniki občinskih, republiških in mednarodnih nagrad. S folkloro se ukvarjajo ljubiteljsko. Učijo se in predstavljajo ljudske plese, pesmi in običaje, skrbimo za izvirne narodne noše in seveda tudi glasbila. Radi se odzovejo na povabila na nastope.

ŠFD Koleda, sestavljajo člani, ki smo polni elana in velikih načrtov za sedanjost in prihodnost, saj se zavedajo, da so pomemben temelj ohranjanja narodne dediščine, kar je velika in pomembna naloga.

Ker vedno kaj novega pripravljajo so se odločili, da bomo v soboto 28.2.2015 med 10. in 12. uro pripravili dan odprtih vrat Šaleškega folklornega društva Koleda in pokazali naše prostore na Prešernovi 9a. Pokazali bodo svoje kostume, jih predstavili, seveda pa ne bo šlo niti brez plesnega koraka, pesmi in glasbe.