Aktualno

KK? TK!

VABILO K SODELOVANJU NA INFO TRŽNICI MLADINSKIH ORGANIZACIJ - KK? TK!
petek, 2. oktober 2015


V Mladinskem svetu Velenje bomo v okviru vseslovenskega projekta RASTIMO SKUPAJ v sodelovanju s Počitniškim društvom Kažipot, Mladinskim svetom Slovenije, Mrežo mladinskih centrov MaMa, Uradom RS za mladino in Zavodom MOVIT organizirali v lanskem letu ponovno obujen dogodek KK? TK! – pridi po svoj odgovor in zabavo.

KK? TK! je drugačna, atraktivna info tržnica, namenjena populaciji mladih (predvsem srednješolcem). Gre za projekt, na katerem se imajo mladi pa tudi mladi po srcu možnost seznaniti z organizacijami, ki delujejo in ustvarjajo na različnih področjih v Velenju in širši okolici z mladimi in za mlade. Preko projekta želimo mladim predstaviti možnosti aktivnega preživljanja prostega časa in jim tako pokazati, da je biti aktiven v kateri od organizacij lahko zanimiva, zabavna, učinkovita in dobra življenjska izkušnja.

Ker je to potrebno narediti za mlade na zanimiv način, smo se odločili narediti dogodek, kjer se bodo lahko obiskovalci seznanili z delom in projekti organizacij, se aktivno vključili ter zabavali. KK? TK! bo razdeljen na dva sklopa:
(1) KK? TK! - info tržnica: bo potekala med 11. in 17.00 uro na lokaciji nove velenjske promenade;
(2) KK? TK! – žur ob začetku novega šolskega leta: ob 19. uri se bo dogajanje selilo v mladinski klub eMCe plac.


Vabimo vas, da letošnji KK? TK! z nami soustvarjate tudi vi!


Na sklopu info tržnice KK? TK! se bodo predstavile organizacije, ki delajo z in za mlade. Vsaka organizacija bo imela na voljo svoj prostor, kjer se bo predstavila na svojevrsten in predvsem drugačen način. Ta naj ne bo omejen na teoretično predstavitev, ampak na praktično predstavitev tistega, s čimer se organizacija vsakodnevno ukvarja. Na takšen način se bodo lahko obiskovalci (mladi) aktivno vključili v dogajanje in se bodo po dogodku posledično lažje odločili za delovanje v kateri od organizacij. Ravno iz te zasnove projekta izvira ime KK? TK!, saj želimo mladim na vprašanje kako (velenjsko: KK?) ponuditi odgovor tako (velenjsko: TK!).

Ker se zavedamo, da je povezovanje in skupno sodelovanje organizacij danes nujno, je 2. oktober 2015 namenjen tudi vsem sodelujočim organizacijam. Preko RASTIMO SKUPAJ in KK? TK! se boste lahko organizacije med sabo še bolj spoznale in poiskale možnosti skupnega sodelovanja in ustvarjanja že obstoječih in tudi novih projektov. Verjamemo, da bi s skupnimi močmi v prihodnosti nastali še boljši, kvalitetnejši in raznovrstni projekti, ki bi jih mladi podprli in vzeli za svoje.

Prosimo vas, da nam do 25. septembra 2015 sporočite svojo odločitev TUKAJ . Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu (040 622 087 - Gal) ali preko elektronske pošte (gal.pungartnik@msv.si).

Prijazen mladinski pozdrav!
Barbara KELHER, predsednica Mladinskega sveta Velenje