Aktualno

Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost

Lokalni dogodki, v okviru projekta ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, so namenjeni mladim in delodajalcem. Tistim mladim, ki želijo poiskati priložnost, za ustvarjanje svojo prihodnosti.

Gre za ključne momente projekta, kjer bo zabavno, poučno in informativno. Mladi bodo za mlade organizirali interaktivne dogodke o Jamstvu za mlade za informiranje svojih vrstnikov o ukrepih; začenjamo v Velenju, v soboto, 1.10.2016.

Začeli bodo z delavnico ZA dostojno delo, ki bo uvod v dogodek mladih ambasadorjev v eMCe placu, načrtujejo pa tudi okroglo mizo “Mladi UKREPajo!”, nagradni kviz in  sobotni hip hop live jammin’.

Gostje okrogle mize (pričetek: 19.00): lokalni umetnik, fotografinja, brezposelni prostovoljec, uspešna mlada podjetnica, Velenjčanka, ki je po dolgotrajni brezposelnosti službo našla v tujini, študent, StartUp-ovec, EVS prostovoljka, glasbenik, mladi kmet -  pogumni, drzni, takšni in drugačni, ki bodo z nami delili svojo zgodbo, svoje misli in kakšen nasvet, kako oni UKREPajo, ko je treba stvari vzeti v svoje roke.  Okroglo mizo bo vodila in usmerjala Urška Kljajič.

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.