Aktualno

Jesenovanje

Završe, 23.10. – 24.10.2015

Na sončno petkovo popoldne, so se taborniki rodu Lilijski grič Pesje ter rodu Topli Vrelec Topolšica odpravili na jesenovanje, ki je potekalo v Završah. Letošnje jesenovanje je minilo v znamenju Dizneyevih zlikovcev.

Preko zabavnih iger so se taborniki seznanili s temo letošnjega jesenovanja. Ena izmed iger je bila tudi pantomima, kjer so morali taborniki ugibati zlikovce iz znanih risank. Po večerji so se odpravili na lov za zlikovci, kjer so jih čakale zanimive naloge. Polni doživetij so se vrnili nazaj, kjer pa jih je čakalo novo presenečenje. Imeli so pravo kino predstavo, kjer so si ogledali risanko o Minionih, ki služijo zlobnežem. Nasmejani, vendar tudi utrujeni so se po risanki odpravili v tople spalne vreče.

Prebudili so se v hladno jutro, vendar jih to ni ustavilo, da nebi odšli na jutranjo telovadbo. Pred delavnicami so odšli še do makete gradu ter do cerkvice, kjer so se igrali razne igre, kasneje pa so odhiteli na delavnice, na katerih so izdelovali duhce iz gline, okostnjake, pajke ter netopirje.

Po zaključku jesenovanja je organizatorka Pija Verbič povedala: »Letošnje jesenovanje se je odvijalo po načrtu. Presenečena sem bila nad udeležbo, saj so tudi mlajši gg-ji pokazali zanimanje za mč akcijo. Vodniki so bili lepo angažirani in so pomagali pri izvajanju jesenovanja. Sem zelo zadovoljna z izvedbo.«

Foto in besedilo: Rok Srša