Aktualno

HKV hokejski turnir 2014

Foto: Anže Kovač

V soboto, 15. februarja, smo člani Hokejskega kluba Velenje na drsališču Velenje organizirali hokejski turnir, igrali smo na prilagojene, manjše gole brez vratarjev, ekipa je na ledu štela štiri člane in do tri menjave. Turnirja se je udeležilo sedem ekip, od tega štiri »domače«, HKV-jevske (HKV veterani, HKV rumeni, HKV modri in HKV kanarčki), ter tri koroške ekipe (HK Koroška 1, HK Koroška 2 in Mlinarji).

Sprva smo imeli za turnir planirano tudi nedeljo, vendar smo glede na manjše število prijavljenih ekip turnir uspeli izpeljati v enem dnevu. Vse ekipe in organizatorji smo bili z izpeljavo turnirja zelo zadovoljni, za kar je zaslužen tudi naš sodnik Nino, ki je brez predaha sodil tekme več kot osem ur in naša komentatorja, ki sta do »zadnjega glasu« spremljala razplete tekem in s hudomušnimi pripombami vzdrževala dobro vzdušje na drsališču. Gledalci so si lahko ogledali preko 15 napetih tekem.

Na turnirju so največ znanja pokazali člani ekipe HKV rumeni, ki so zmagali, drugo uvrščena je bila ekipa HK Koroška 1, tretji pa so bili HKV modri. Vse tri ekipe so prejele unikatne pokale in medalje, ter vrednostne bone za nakup opreme v trgovini ITAK SPORT, ki je bila pokrovitelj turnirja.

Vse ekipe so se strinjale, da se na podobnem dogodku vidimo naslednjo sezono.

Besedilo: Janez Slivar