Aktualno

Gospod poslanec

KD Gledališče Velenje vabi na premiero satire Branislava Nušića Gospod poslanec v režiji Kajetana Čopa, ki bo v soboto, 29. 3. 2014, ob 19.30 v Domu kulture Velenje.

Ostra satira nudi drzen in duhovit pogled v zakulisje volitev v Državni zbor, ki jih zaznamujejo korupcija, izsiljevanje, agitiranje. V igri si vsi močno želijo postati “veliki gospodje” pa smo na oder postavili našopirjene peteline in zmešane kure brez glave ter cendrave piščance. Okrog kokošnjaka pa se huli prebrisan lisjak, novinar Srečko, glavni špekulant in agitator – vas to kaj spomni na medije? Upajmo, da bo v bodoče jajce pametnejše od kure, in da boste v predstavi uživali tako, kot smo na vajah mi!

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete do petka, 28. 3. 2014 na Festivalu Velenje (v pritličju Festivala Velenje od ponedeljka do četrtka, med 9. in 17. uro, ob petkih pa med 9. in 13. uro; informacije 03/898 25 70 ali 03/898 25 90) ali eno uro pred predstavo na blagajni v avli Doma kulture.

Po premieri se nadejamo še kratkega in sladkega druženja z vami v preddverju, kjer bodo razstavljene fotografije z vaje fotografinje Ksenije Mikor. In dve škatli.

Dobrodošli!