Aktualno

Glas mladih - nagradni natečaj

V Mladinskem svetu Slovenije vas vabimo k sodelovanju v natečaju, ki je namenjen vsem v starosti od 15 do 35 let, kamor bi še posebej radi k sodelovanju spodbudili prav dijake. Po zaključku natečaja bomo podelili 3 denarne nagrade – v bruto vrednosti 300, 200 in 100 evrov ter vsaj še 7 manjših materialnih nagrad.

Mladi lahko v natečaju sodelujejo z različnimi prispevki; fotografije, posnetki, misli, kratki sestavki, risbe, stripi ipd.; skratka, v katerikoli obliki. 

Pod temo natečaja - pomen Evropske unije – je mogoče vključiti kakršnekoli tematike, povezane z Evropsko unijo; na primer:
- Kaj (zame) pomeni biti Evropejka / Evropejec?
- Povezanost med različnimi narodi in kulturami.
- (Večje) možnosti za šolanje in zaposlitev v tujini.
- Svoboda gibanja (potovanja) po državah Evropske unije.
- Zakaj se / se ne udeležiti volitev v Evropski parlament?
- Ali menite, da boste v prihodnosti izkoristili možnosti, kot na primer: študij v tujini, služba v tujini, izmenjave mladih in druge mednarodne aktivnosti – in kako si predstavljate te aktivnosti?

Naj poudarimo, da v natečaju ne gre zgolj za promocijo EU, pač pa predvsem želimo ozaveščati o tem, da odločitve, ki se sprejemajo v EU močno vplivajo na naše vsakdanje življenje, in hkrati želimo, da bi mladi izkoristili čim več priložnosti, ki jim jih nudi EU. Od prijav v natečaj zato ne pričakujemo nujno, da bodo vse samo pozitivno naravnane. Mlade vabimo, da so kritični, polemični, sarkastični, resni, zabavni, pozitivni, negativni, nenavadni, konvencionalni, inovativni, uporniški  itd.

Izdelku, ki ga bodo prijavili v natečaj, je potrebno priložiti izpolnjen obrazec (priponka) ali na spletni strani www.mss.si. Čas za prijavo v natečaj je do 11. maja 2014. Prijave so možne po e-pošti na glas.mladih@mss.si ali na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Vse informacije prav tako najdete na spletni strani ali nam pišete na glas.mladih@mss.si.

Tanja Baumkirher
Mladinski svet Slovenije