Aktualno

Doživetje socializma

Danes 25.5. ob 18.00

Doživite edinstveno doživetje socializma v samem ''čudu socializma'' – Velenju! Na poučen, prepričljiv, verodostojen in zabaven način boste doživeli utrip vsakdanjega življenja v času socializma. Pridružite se interaktivni igrani predstavi učne ure zadnjega sestanka pionirčkov v 7. razredu, pred sprejetjem k mladincem, v spominski sobi na velenjskem gradu. Po učni uri sledi ogled razstave ''Ko je Velenje postajalo mesto'', kjer boste preko zanimivih razstavnih eksponatov in slik začutili čas udarniških akcij in delovne vneme domačinov ob gradnji mesta. Z vodičko na kotalkah se boste podali na ogled mesta, s predstavitvijo vsakdanjega življenja v času socializma, seveda pa boste na poti srečali tudi dva zelo pomembna tovariša, ki sta ključnega pomena, da je prav Velenje postalo ''čudo socializma''!

Obljubljamo vam, da bomo zaposlili vaše smejalne mišice in poskrbeli za prijetno (po)doživetje polpretekle zgodovine Velenja!

Obvezne prijave tukaj.

P.S. Ne pozabi na pionirsko rutico! ;)
* Doživetje socializma v Velenju je turistični produkt in rezultat večletnega dela TIC-a Velenje z številnimi partnerji in z idejno zasnovo profesorja Marka Gamsa iz Šolskega centra Velenje. Turistični produkt bo premierno predstavljen 25. maja 2015 dopoldne, popoldanska predstavitev pa se bo izvedla v okviru Mladinskega odbora turistične zveze Velenje, v sodelovanju z TIC Velenje in Šaleškim študentskim klubom. Doživetje socializma v Velenju bo predstavljen v okviru festivala Dnevi mladih in kultur in projekta MOTZ Velenje, Alternativna vodenja v Velenju.