Aktualno

Delavnica RAZMIŠLJAJ KRITIČNO!

V ponedeljek, 01. 6. 2015 ob 17. uri v Youth Hostlu Velenje

Manipulacija in reklame, ki nam sporočajo, da ne bomo srečni, če tega izdelka ne bomo imeli, tone informacij, ki jih slišimo ali preberemo v časopisih, na internetu, v knjigah, reklamah, pri prijateljih, nas delajo nesrečne, saj se dejansko ne zavedamo njihovega negativnega vpliva, kaj šele, da bi se jim znali izogniti. Čas je, da izstopimo iz sveta medijske manipulacije in pričnemo razmišljati kritično. Začnimo opazovati, manj govoriti in več spraševati. Le tako bomo prišli do pravih odgovorov, rešitev in zaključkov na videz nerešljivih problemov. Začnimo razmišljati s svojo glavo in zaupajmo svoji intuiciji, ki nas ne bo pustila na cedilu. Vendar kako? Kako sploh zaupati sebi? Kako izraziti svoje mnenje in stališča ne da bi prizadeli druge? Kako spoštovati mnenje drugih ljudi, tudi in še posebej, če se z njimi ne strinjamo? Kako si na podlagi drugih idej, mnenj in stališč pridobiti nova znanja? Kako gledati na svet drugače?

Radhanath Svami je v svoji knjigi Pot domov zapisal čudovito misel, ki jo je spoznal na svojem dolgoletnem potovanju med Ameriko in Indijo: »Svet vsak dojema po svoje, vse je čisto odvisno od posameznikovega doživljanja.« Žal pa nas je premalo, ki se dejansko tega zavedamo in podpiramo takšen način razmišljanja. Če ste se tega začeli zavedati tudi vi in ste še vedno zgubljeni, ste vljudno vabljeni na delavnico, kjer bodo v vas spodbudili kritično mišljenje in ga pomagali razviti. Naučili vas bodo, kako graditi kritičen odnos do medijev. Kako je mogoče na isti dogodek gledati z različnih zornih kotov? Spoznali boste pomen kritičnega mišljenja za posameznika in za družbo. Naučili se boste tehnik kritičnega učenja. To in še več. Torej: bodite aktivni, drugačni ter se prijavite na brezplačno delavnico RAZMIŠLJAJ KRITIČNO, ki bo pomagala najti globljo resnice in razloge za katerokoli težavo na svetu.

Delavnici bosta izvedeni v sklopu 11. brezplačnih delavnic »Popotniškega novinarstva«, kjer se boste na interaktiven način skupaj naučili, kako dogodke na potovanju preliti v kvalitetno in zanimivo reportažo, potopis ali blog. Vabijo vas, da se prijavite tudi na ostale delavnice z zanimivimi temami: postani novinar, ustvari fotografijo, stop motion, film ali reportažo ...

Več o tem tukaj.

Prijavite se preko e-pošte anja.zepic@youth-hostel.si, kamor pošljete svoje podatke: ime, priimek, naslov, datum rojstva, elektronski naslov, telefonsko številko in seznam delavnic, ki se jih boste udeležili.