Aktualno

AKTUALNE NOVICE

CESTE
Na območju mestne občine Velenje so zaprte ceste spodaj naštete lokalne ceste:

· Šenbric–Cirkovce,
· Lubela,
· Velunjski graben–Plešivec,
· Ložnica–Andraž,
· Loke (od Erbusa),
· povezava Loke–Lopatnik,
· Janškovo selo–Žohar,
· cesta pri Ožirju desno,
· odcep Polh delno,
· Zg. Črnova–Sp. Črnova.

Danes zjutraj so začeli tudi s sanacijo državne ceste Velenje–Polzela. Do odcepa za Šentilj je cesta že prevozna, kmalu popoldan bo po napovedih prevozna vse do Šentilja, v smeri proti Polzeli pa bodo potrebna zahtevnejša in dolgotrajnejša dela.

ŠOLE
Jutri bo pouk v vseh velenjskih šolah potekal kot običajno, zaradi izpada električne energije bo zaprta le podružnična šola v Plešivcu.

Zaradi še vedno velike nevarnosti lomljenja vej in podiranja dreves organiziranega šolskega prevoza do nadaljnjega ne bo. Tako lahko vsi učenci, ki se v šolo vozijo, ostanejo doma. Tudi starše otrok, ki v šolo prihajajo peš, pozivamo, da sami presodijo, ali je otrokova šolska pot dovolj varna, da bodo otroka napotili v šolo. V vseh šolah bodo poskrbeli, da bodo tisti, ki bodo zaradi izrednih razmer tudi jutri ali v naslednjih dneh ostali doma, hitro in brez težav nadoknadili zamujeno.

VRTCI
Tudi varstvo predšolskih otrok bo od jutri dalje ponovno zagotovljeno v vseh enotah Vrtca Velenje, razen v enoti Cirkovce (otroke, ki obiskujejo to enoto, lahko starši pripeljejo v enoti Jurček in Tinkara).
Lahko se zgodi, da bo, če bo dobava električne energije še naprej motena, jutri zaprta tudi enota Jurček v Škalah (otroke, ki obiskujejo to enoto, lahko starši pripeljejo v enoto Tinkara).

VIR: MOV

Cesta Velenje - Polzela (foto: Dejan Hrovat) Cesta Velenje - Polzela (foto: Dejan Hrovat)