Aktualno

AKTUALNE NOVICE

CESTE
Na območju mestne občine Velenje so zaprte ceste spodaj naštete lokalne ceste:
- na Lubelo,
- v Cirkovcah (Golob–Zaluberšek),
- Velunjski graben–Plešivec,
- odcep Trbul,
- Podkraj–Kavče,
- Loke (Jurko).

ŠOLE
Kot smo že poročali, danes v vseh velenjskih šolah (razen v podružničnih osnovnih šolah Cirkovce in Plešivec, ki sta še vedno brez elektrike) poteka pouk. Po poročanju ravnateljev velenjskih osnovnih šol je odsotnih 397 od skupno 2.644 šolarjev (okoli 15 %).

Tudi jutri bo pouk v vseh velenjskih šolah potekal kot običajno. Jutri bo pouk mogoč tudi v podružničnih osnovnih šolah Cirkovce in Plešivec, ki jima bodo vojska in gasilci zagotovili agregata.

Zaradi še vedno velike nevarnosti lomljenja vej in podiranja dreves ter težav pri zagotavljanju prevoznosti cest organiziranega šolskega prevoza tudi jutri ne bo. Tako lahko vsi učenci, ki se v šolo vozijo, ostanejo doma.

VRTCI

Tudi varstvo predšolskih otrok bo ponovno zagotovljeno v vseh enotah Vrtca Velenje, razen v enoti Cirkovce (otroke, ki obiskujejo to enoto, lahko starši pripeljejo v enoti Jurček in Tinkara).


CENTER VELENJA

Občanke in občane pozivamo, da so tudi na poteh v mestnem središču izredno pozorni, saj obstaja nevarnost lomljenja vej ter padanja ledenih sveč in snega s streh. Nekatere poti smo zaprli – občanke in občane prosimo, da zaradi lastne varnosti te zapore upoštevajo.

VIR: MOV

Pot okoli Škalskega jezera (foto: Tomaž Šumah) Pot okoli Škalskega jezera (foto: Tomaž Šumah)