Aktualno

25. DMK se je zaključil z rock'n'rollom

Letos so priredili party za obzidjem in v atriju Velenjskega gradu – Electronic Fortress, v Pekarni so postavili prostorsko inštalacijo in predstavili novo številko revije RIT, v sodelovanju s TIC-em so organizirali doživetje socializma, s festivalom Velenje pa BazArt – razstavno prodano tržnico, kjer so mladi umetniki ponujali unikatne izdelke na več kot 30 stojnicah.

V petek so na terasi pred eMCe placom gostili Vida Valiča ter domača komika Uroša Kuzmana in Saša Avramovića, za katerimi so nastopili Prismojeni profesorji bluesa – band, ki priredi glasbeno popotovanje od zasanjanega bluesa do psihadeličnega rocka in na poti trga strune in s padlimi činelami seka kable.

V soboto so se 25. dnevi mladih in kulture zaključili v tradicionalnem slogu – na Velenjskem gradu z rock žurom, kjer so Dan D prejeli popolno predajo občinstva. Igrali so, kot so sami rekli, malo novega, malo starega, malo za grlo, malo za srce. Poleg Dan D so igrali tudi zagrebški turbofolk punk rockerji Brkovi, ki so v ostalih državah bivše Jugoslavije že prave legende, v Sloveniji pa so bili šele drugič. Brkovi so s svojim, domačemu občinstvu nepoznanim, stilom vzbudili zanimanje in navdušili množico obiskovalcev. Igrali so tudi hitro vzhajajoči zasavski bend Koala Voice, lokalni metalci Carnifliate in cover band Replika.

S tem se je zaključil še en izredno uspešen in obiskan DMK, ki je letos proslavljal kar četrt stoletja.