Aktualno

14. Škalska liga ka te briga je končana

V soboto, 5. aprila so se taborniki iz vse Slovenije srečali na Škalskem divjem zahodu. Četa Divji volk Škale je tradicionalno že 14. izvedla šaljivo taborniško tekmovanje "Škalska liga, ka' te briga!"


Okoli 300 neugnanih kavbojskih tabornikov in prostovoljcev ni pregnalo niti muhasto vreme. Vseh 44 ekip, iz bližnje in daljne okolice (Velenje, Topolšica, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Pesje, Celje, Kranj, Medvode) se je podalo na progo in jo uspešno premagalo. Na vsaki kontrolni točki na progi  je ekipo čakala šaljiva kavbojsko obarvana igra, prav tako pa so ekipe čakala tudi kavbojske naloge pred šolo. Tako so kavboji pridno zbirali točke in na koncu smo dobili najboljše kavboje.

Tradicionalno je potekala v sklopu Škalske lige tudi humanitarna nota - zbirali smo plastične zamaške in odpadni papir. Izkupiček bomo namenili našim tabornikom, ki si težje privoščijo taborjenje in jim tako omogočili, da okusijo to taborniško pravljico.

Kot ena od organizatork se moram zahvaliti celotnem organizacijskemu teamu, vsem prostovoljcem, sponzorjem in lokalnim društvom. Menim, da je bila Škalska liga dobro izpeljana in upam, da tako mislijo tudi vsi sodelujoči. Hvala vsem in se vidimo zopet naslednje leto, prvo soboto v aprilu!

Vesna Arlič

REZULTATI PO KATEGORIJAH

Mlajši gozdovniki in gozdovnice:
1.  3GRI Nutela, RJZ
2. Plameni, RJZ
3. Levčki, RJZ

Starejši gozdovniki in gozdovnice:
1.  S Z T, RDR
2. Topolški BZR, RTV
3. Smrkci, RJZ

Popotniki in popotnice:
1. Butalci, RDR
2. Res Hudi Popotniki, RHP
3. Kavbojčki, RPG

Raziskovalci in raziskovalke, grče:
1. RRenđerji in PPapak, RJZ
2. Šturbeki, RPG
3. Lubadarji, RJZ