Lokalno mladinsko delo

Taborjenje tabornikov iz Pesja

Soboto 24. in nedeljo 25. maja smo taborniki rodu Lilijski grič Pesje preživeli izključno in samo v šotorih pod zvezdnim nebom. Na letošnjem pomladovanju, ki je bilo na našem tabornem prostoru na Lilijskem griču v Pesju, smo uživali v toplem vremenu in taborniških užitkih, ko smo se pridno pripravljali na območni mnogoboj. Predelali smo prav vse panoge in naše tabornike odlično pripravili na tekmovanje.

Zbrali smo se zgodaj na sobotno jutro in skupaj postavili naš taborni prostor. Kmalu je sledilo lokostrelstvo in zatem že težko pričakovano kosilo – čevapčiči na žaru. Privoščili smo si še kratko pavzo, nato pa smo odrinili na krajši orientiring, ki se je za nekatere prelevil v nekoliko daljšega. Po orientiringu, ki se je končal na pomolu Velenjskega jezera, smo namočili v vodo, nato pa hitro pohiteli v tabor, kjer nas je že čakal odličen golaž. Sledil je seveda še izjemno zabaven večerni program.

V nedeljo smo po (prespani) telovadbi postavljali še signalni stolp, mlajši taborniki pa so imeli strateške igre. Za konec je bila na vrsti še signalizacija za vse. In že je tu bil konec. Karseda hitro smo pospravili, saj nas je že nestrpno lovil dež. Seveda pa se tudi ob slabem vremenu priležejo korneti in lučke!

Amadej Šuperger

Foto: Rok Srša