Lokalno mladinsko delo

Šesti turnir ulične košarke v spomin Wimpyju

Na prenovljenih košarkarskih igriščih  pri Velenjskem jezeru se je v soboto, 7. junija 2014, že šestič odvil zdaj že tradicionalni košarkarski turnir v spomin pokojnemu Tomažu Vaupotiču – Wimpyju.

»Wimpy je umrl nasilne smrti leta 2004. Štiri leta kasneje smo ob obletnici njegove smrti organizirali prvi košarkarski turnir. S tem smo želeli promovirati nenasilje, povezanost in seveda druženje ob košarki, ki je bila nedvomno velik del Wimpyjevega življenja. Letošnji turnir, ki ga organiziramo že šestič, predstavlja okroglo obletnico in temu primeren je bil tudi odziv. S celotnim potekom dogodka sem zelo zadovoljen«, je povedal Darjan Jeličić – Mrigo, ki je poleg Wimpyjevega brata, Grega Vaupotiča, glavni organizator Wimpyjevega Memoriala.

Poleg tekmovanja v ulični košarki, na katerega se je prijavilo šestnajst ekip, je letos prvič potekalo tudi tekmovanje v Slam-Dunku, »zabijanju« na koš, ter v metanju trojk. V času med tekmami pa smo lahko videli tudi plesni nastop skupine Zapleši.si in koncert Mriga, Gheta ter skupine 3320. Pestro je bilo od samega začetka ob treh popoldan, pa vse do konca, do enajste ure zvečer.

»Eden izmed glavnih namenov tega dogodka je bil počastiti življenje našega prijatelja Wimpyja in mislim, da smo to naredili na najboljši možni način, » je še dodal Mrigo.

-vh