Lokalno mladinsko delo

PRIČENJA SE 7. DIJAŠKI FESTIVAL - PARK SPET DOGAJA

Park s5 dogaja je največji, najdaljši in najstarejši dijaški festival v Sloveniji. Organizira ga dijaška sekcija Šaleškega študentskega kluba, letos že kar sedmo leto zapored. V množici plačljivih festivalov je Park s5 dogaja ponosen, da je že od samega začetka popolnoma brezplačen festival, ki mladim ponuja obilico zabave, športa, novih izkušenj in priložnosti za sproščeno druženje ob koncu napornega šolskega leta. Dogodka se vsako leto udeleži 4.000 dijakov in drugih mladih.

Festival poteka od petka, 20.6.2014 do četrtka, 3.7.2014, na različnih prizoriščih po mestu Velenje, med drugimi skate park pred Rdečo dvorano, letni kino, park pred gimnazijo, Titov trg in klub eMCe plac.

V trinajstih dneh bomo priča koncertom kar 12 glasbenih skupin in DJ-ev - od metala, jazza, reaggea pa vse do house glasbe; polnočni valček na terasi eMCe kluba; skate contest - tekmovanje v rolkanju;  pohod na Koželj; Ola Bičola dan prepojen z mehiško glasbo in okusnim čili con carne, ki ga dijaki kuhajo po skrivnem receptu predhodnikov; prava bejzbol igra; zorbing; slack line, največje obmetavanje z vodnimi baloni v zgodovini mesta Velenje in še drugi dogodki.

NAPOVEDNIK:

petek, 20.6. - Ful classy večer - eMCe Plac

Vabimo vse, ki se radi brez pravega razloga oblečete v srajce, kravate, metuljčke ter obleke in vse ostale, ki se boste tematsko primerno tako uredili prvič. Skozi večer nas bo spremljala klasična, jazz in noro plesna glasba, ki jo bo vrtel DJ Mozart. Prireditev bomo uradno začeli ob 20:00 s kratkim nagovorom predsednika Dijaške sekcije Šaleskege študentskega kluba, po tem sledi pogostitev gostov, ob polnoči pa slavnostni valček na terasi eMCe placa.

Vljudno vabljeni & stay classy.

 

sobota, 21.6. - GRAND OPENING: Facial Receivers, Kung Fu Vegan - eMCe plac

Zadnji vikend šole bo v klubu eMCe plac v sklopu predfestivalskega dogajanja festivala Park s5 Dogaja, kjer bomo čez dan bomo poskrbeli za zabavne in družabne igre. Zvečer bodo na terasi nastopile skupine Facial Receivers & Kung Fu Vegan!

 

ponedeljek, 23.6. - Park pred gimnazijo

Od 12:00 do 15:00 bo poskrbljeno za glasbo in varno druženje ob koncu šole v parku pred gimnazijo.

 

torek, 24.6. - Skate contest: State of Fiction, Night Flight & Carnifliate - Skate park

Park pred gimnazijo 10:00 - 14:00, Titov trg 14:00 - 16:00, Skate park 19:00 - 2:00

Zadnji šolski dan bomo popestrili z otovritvijo največjega dijaškega festivala v Sloveniji Park s5 Dogaja. Dopoldan bomo v parku pred gimnazijo skupaj proslavili konec pouka, nato pa se bomo ob 14. uri prestavili na Titov trg, kjer bo sledilo največje obmetavanje z vodnimi baloni v zgodovini mesta Velenje. Zvečer se bo vse dogajalo v skate parku pred Rdečo dvorano, kjer bomo s društvom DUŠA organizirali skate contest, za glasbeno dogajanje pa bodo poskrbeli bendi State of Fiction, Night Flight & Carnifliate.

 

sreda, 25.6. - Dan državnosti - eMCe plac

V jutranjih urah bomo pred eMCe placom dvignili slovensko zastavo, emce plac pa okrasili državnemu prazniku primerno prav tako pa se bo čez cel dan vrtela slovenska glasba. Zvečer sledi spust zastave in voden pohod na Koželj. Na cilju bomo imeli kratek program nato pa se bomo podali nazaj proti eMCe placu. Ob povratku sledi pogostitev za vse pohodnike in StandUp na terasi.

 

četrtek, 26.6. - Ola bičola vol.4 - eMCe plac

Tradicionalna Ola Bičola, ki bo potekala že 4. leto zapored, bo zavita v ritme salse in mehiške glasbe. Čez dan se bo pripravljal kotel odličenega Čili con carne, ki ga bomo letos naredili po še bolj skrivnostnem, dišečim in zelo okusnem receptom. Med pripravo bo potekalo tudi potopisno predavanje po Evropi, ki sta ga pripravili študentki Šaleškega Študentskega kluba.

 

petek, 27.6. - Black metal : Cvinger, Kholn, Snogg - eMCe plac

Dan posvečen poslušalcem težke glasbe, letos v stilu black metala. Čez dan bodo v eMCe placu potekale delavnice body paintinga, zvečer pa sledi odličen koncert treh lokalnih skupin Cvinger, Kholn in Snogg, ki so obljubili, da bodo poskrbeli za odličen performance. Vstopnine ni!

 

sobota, 28.6. - Športne igre & Reagge - eMCe plac

TRC Jezero 10:00 - 18:00, eMCe Plac 18:00 - 2:00

Čez dan bodo potekale športne igre na TRC Jezero, kjer bo med mnogimi igrami z žogo tudi delavnica pravega ameriškega basketball-a, ki jo bo vodil Klemen Skornšek. Ne smemo pozabiti na slack line, hekije, Zorbing…

V večernih urah bo eMCe plac zaživel v ritmih House glasbe, za katero bodo poskrbeli odlični DJ-i.

 

nedelja, 29.6. - Jazzing - eMCe plac

Nedelja posvečena vsem ljubiteljem jazz glasbe. Na terasi eMCe placa bomo zvečer poskrbeli, da bodo lahko vsi obiskovalci sedeli in se prepustili ritmom trio zasedbe Tretji Tir.

 

ponedeljek, 30.6. - Chill Out - Park pred Gimnazijo

Po napornem vikendu bomo poskrbeli za odlično počutje pred eMCe placom. Tema dneva in program ostajata velika skrivnost.

 

torek, 1.7. - Chill out - Park pred Gimnazijo

Po napornem vikendu bomo poskrbeli za odlično počutje pred eMCe placom. Tema dneva in program ostajata velika skrivnost.

 

sreda, 2.7. - ELEKTRONIKA COGO - Park pred Gimnazijo

V parku pred gimnazijo bomo čez dan vrteli glasbo in lahko boste preizkusili svoje sposobnosti na slackline-u, s hekijem, v badbintonu in frizbiju. Zvečer pa bo društvo COGO vrtelo elektronsko glasbo.

 

četrtek, 3.7. - Movie night - Letni kino

Čez dan se bomo poklonili rudarskemu prazniku, v večernih urah pa pozornost namenili tudi filmski umetnosti v eMCe placu. Poskrbeli bomo za odlične filme na platnu in goro kokic za vse obiskovalce.