Lokalno mladinsko delo

Nov festivalski vikend na 24. DMK

Šaleški študenti so včeraj nadaljevali 24. festival Dnevi mladih in kulture z okroglo mizo Prekerno delo. Gostje, nekateri tudi iz delavsko-punkerske univerze, Sašo Furlan, Sašo Slaček in Tibor Rutar so s svojimi prispevki obnovili Marxov razmislek o kontraproduktivnosti popolne zaposlenosti delovne sile in  nujnosti obstoja rezervne industrijske armade v kapitalizmu ter ovrgli famo o prekernem delu kot novem zaskrbljujočem pojavu ter razmislili o alternativah.

Danes, 16. 5., ob 17.00 pa bodo prostor dali kolektivu Gibanje, ki bo v Pekarni, v starem Velenju, pripravil okroglo mizo o kultnem filmu Jean-Luca Godarda À bout de souffle. Sledila bo otvoritev razstave mladih velenjskih umetnikov, Mihaela Novaka in Anžeta Severja. Zaradi neugodnega vremena bo pleskanje fasade Pekarne odpadlo, nikakor pa to ne velja za otvoritev poletne sezone v tem hramu kulturno-umetniškega delovanja. Zato člani KUD Koncentrat vabijo na druženje ob kulinaričnih umetninah.

Sobota, 17. maj, 2014 ob 20.00: Navajeni na šok in koncert Srečna mladina ter ZircuS, Terasa eMCe placa (v primeru deževnega ali vetrovnega vremena bo dogodek v Max klubu)
Avtorski rock kabaret ŠODR teatra in Srečne mladine v režiji Dejana Spasiča

Kje ste bili pa vi leta '91?
Mi smo bili v osnovni šoli in varnem družinskem zavetju. In v zaklonišču. Mamice in očki so nam kupovali čokolino ter nas vozili v Trst po kavbojke. In v Premanturo na dopust. Še pomnite? Dvajset let kasneje je svet ... drugačen. Tudi mi smo drugačni, morda celo ... odrasli? Pa smo tudi svobodni? Nas je česa strah, se česa veselimo? Nas sploh lahko še kaj preseneti? Pozorno glej in prisluhni. Na koncu tega obreda, tega plesa med glasbo in besedo, boš mogoče vedel odgovor. Mogoče ga boš celo razumel.